Waar en hoe onze collecties raadplegen?

Onze collecties bevinden zich op verschillende locaties (om redenen van langetermijnbewaring) : controleer voor uw bezoek in WELKE LEESZAAL u de stukken zal moeten raadplegen!

ARCHIEVEN

Uitzonderingen: De archieven gevormd door het CegeSoma zelf, zoals de interviews uitgevoerd door onze eigen onderzoekers (AA2268), blijven in principe in het CegeSoma bewaard (Luchtvaartsquare 29, 1070 Anderlecht), waar zich ook enkele bestanden gebruiken in het kader van het Wikibase Verzet project (lijst van de bestanden).

  • Hoe zoeken? Via de catalogus van het archief.
  • Hoe raadplegen?
    • Stuur een bericht naar cegesoma@arch.be en vermeld de bestanden/inventarisnummers die u wenst te raadplegen.
    • U krijgt per e-mail bevestiging wanneer de stukken voor u klaar liggen. Aanvragen worden tweemaal per week uitgehaald (op maandag en woensdag).
    • Maak na deze bevestiging ontvangen te hebben een afspraak in de leeszaal van ARA2 door een bericht te sturen naar agr_ar_2@arch.be.

Tip: Elke woensdag is er een wetenschappelijke CegeSoma-medewerker ter plaatse om u te helpen.

BIBLIOTHEEK

Tip: de clandestiene (WOI en WOII) en gecensureerde pers (WOI) kan worden geraadpleegd op de website The Belgian War Press. Voor de gecensureerde pers (WOII) moet u naar het CegeSoma komen.

BEELD EN GELUID

Om bronnen te raadplegen die niet online zichtbaar zijn, stuur een bericht naar cegesoma@arch.be en vermeld de documenten die u wenst te raadplegen.