Home » Event » SAVE THE DATE & OPROEP VOOR PAPERS

SAVE THE DATE & OPROEP VOOR PAPERS

Image & Data Processing in the Cultural Heritage Sector (Studiedag ADOCHS)

 Image & Data Processing in the Cultural Heritage Sector (Studiedag ADOCHS) - SAVE THE DATE & OPROEP VOOR PAPERS

Op dinsdag 14 september 2021 organiseert het ADOCHS-project (Auditing Digitalization Outputs in the Cultural Heritage Sector) een internationale studiedag over Beeld- en gegevensverwerking in de sector van het cultureel erfgoed. De presentaties in de voormiddag zullen focussen op de resultaten van het project m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de bestanden in de context van de digitalisering van ons erfgoed. ’s Namiddags volgt er een debat over het mogelijk vervolg van dit project en de evolutie van onze organisaties in het licht van artificiële intelligentie.

Deze studiedag biedt ook de mogelijkheid tot een dialoog tussen onderzoekers en professionals over hun ervaringen en verwezenlijkingen in een professionele omgeving die dicht bij de onze aanleunt.

Wilt u deelnemen ?

Onderzoekers en professionals van  bibliotheken, archieven en musea worden hierbij uitgenodigd om tijdens de postersessie in de namiddag hun ideeën, bedenkingen en projecten over het verbeteren van de digitale valorisatie van ons erfgoed en documentaire collecties voor te stellen en in gesprek te gaan met het publiek.

Onder deze link vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw bijdrage in te dienen (uiterlijk op 31 juli 2021).
 

Het programma staat online en de (gratis) inschrijvingen zijn vanaf nu geopend!