Home » Event » Balans van de studiedagen “Jonge Historici” - promoties 2020-2021

Balans van de studiedagen “Jonge Historici” - promoties 2020-2021

Op 5 en 6 mei 2022 kwamen een dertigtal pas afgestudeerden van alle Belgische universiteiten, die waren geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun eindwerk,  een voorstelling geven van de resultaten van hun onderzoek. Collega-specialisten van beide wereldconflicten en van de Koude Oorlog, Michèle Corthals, Fabrice Maerten, Alain Colignon, Andreas Stynen, Chantal Kesteloot, Nico Wouters, Geneviève Warland en Michael Auwers, modereerden de debatten die na de presentaties werden gehouden en zorgden voor de omkadering van de twee studiedagen.
Dit jaar waren we vooral onder de indruk van de kwaliteit van de presentaties, de zin voor synthese en de vlotte communicatie van alle pas afgestudeerde deelnemers.  
In plaats van de twee dagen - onvolledig - samen te vatten stellen we voor om kennis te maken met het complete programma en met samenvattingen van de verschillende bijdragen.

Op donderdag 5 mei kwamen volgende onderwerpen aan bod: “Netwerken in het hart van het verzet”, “Vrouwen en engagement”, “Bezettingen, samenlevingen en identiteiten”.

Op vrijdag 6 mei ging het over “Voorstellingen en percepties”, “België buiten de grenzen” en “Koude Oorlog”.