PDF Afdrukken E-mail

Een kennismaking met de geassocieerde onderzoekers

Op 23 mei nodigden wij onze geassocieerde onderzoekers uit in het CegeSoma. Tijdens deze interne studiedag stelde een meerderheid van deze (intussen vijftien) onderzoekers hun project voor aan het wetenschappelijke personeel. De thema's die aan bod kwamen waren even rijk als divers: het familiale geheugen en de collaboratie  (beide onderwerpen m.b.t. de Tweede Wereldoorlog), een biografische studie van Hugo Claus, de vrijwilligers uit België in de Spaanse burgeroorlog,.... In het algemeen viel wel op dat de Tweede Wereldoorlog het dominante thema is binnen de huidige groep van deze onderzoekers.

Etienne Verhoeyen, die al vele jaren onze instelling bezoekt, stelt zijn onderzoek over de inlichtingendiensten voor. Rechts van hem, Chantal Kesteloot, verantwoordelijke van de afdeling Publieksgeschiedenis van het CegeSoma.  #CRLF#
Etienne Verhoeyen, die al vele jaren onze instelling bezoekt, stelt zijn onderzoek over de inlichtingendiensten voor. Rechts van hem, Chantal Kesteloot, verantwoordelijke van de afdeling Publieksgeschiedenis van het CegeSoma.

De geassocieerde onderzoekers vormen een essentiële link tussen academisch historisch onderzoek en onderzoekers uit andere disciplines of mensen die buiten de reguliere wetenschappelijke structuren werken. Hun inbreng kan zeer waardevol zijn. Het doel van deze eerste kennismaking was dan ook bedoeld om de band met de instelling te versterken, maar ook de band tussen de onderzoekers onderling.

 

We danken hen graag voor hun  aanwezigheid en bijdrage tijdens deze dag.

  Terug