PDF Afdrukken E-mail

Online catalogus Pallas

Pallas laat toe het archief, de bibliotheek en de afdeling Beeld en Geluid van het CEGESOMA met enkele muisklikken te doorzoeken.

 

De online catalogus Pallas consulteren

 

U kan in deze catalogus simultaan zoeken in de verschillende documentcollecties en archiefbestanden van het SOMA, of er een of meerdere uit selecteren en enkel daarin zoeken. Voor de archieven is ook de context voortdurend beschikbaar, u kan ze behalve met de klassieke zoekmethoden ook doorzoeken door ze systematisch te doorbladeren. Voor de inventarissen van de afzonderlijke archieven dient men het pdf-document aangegeven onderaan de beschrijving zelf te openen of in "zoeken in de archieven" de +toets voor de beschrijving aan te vinken.

Het is de bedoeling alle collecties van het CEGESOMA op deze manier te ontsluiten, momenteel is het volgende reeds consulteerbaar:

 • Archieven : alle beschrijvingen op bestandsniveau of op fondsniveau, evenals alle inventarissen (voor de inhoud van de kleine bestanden, zie de trefwoorden). Indien u een inventaris van een bepaald bestand wil bekijken, klik dan op de knop 'Toon in context' en open vervolgens de onderliggende niveaus OF klik op de pdf-link bij 'Zie ook' in de bestandsbeschrijving.
  Enkele archieven zijn al gedigitaliseerd. Klik hier om ze te raadplegen.
 • Alle beschrijvingen van de manuscripten.
 • Haast alle beschrijvingen van de boeken en brochures.
 • 90% van de beschrijvingen van de tijdschriften.
 • De beschrijvingen, maar ook de gedigitaliseerde reproducties van ongeveer 300.000 foto's.
 • Alle beschrijvingen van de persknipsels.
 • De beschrijvingen, maar ook de gedigitaliseerde reproducties van de vlugschriften (14.000 beelden).
 • De beschrijvingen, maar ook de gedigitaliseerde reproducties van ongeveer 60% van de affiches.
 • 5% van de beschrijvingen van de door onderzoekers van het CEGESOMA afgenomen interviews.

Alle fotobeschrijvingen zijn beschikbaar in de twee landstalen. Voor de archiefbeschrijvingen geldt dat alleen voor de hoogste niveaus, de overige zijn opgesteld in de taal van de catalograaf.

 

Misschien heeft u een heel specifieke vraag over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog of de conflicten van de twintigste eeuw. U kan ze rechtstreeks voorleggen aan Lieven Saerens.