PDF Afdrukken E-mail

De geheimen van de wereld van justitie ontsluierd

 

Aude Hendrick & Aude Musin (dir.) 

 

Het verhaal van justitie


 

Advocaat, internationalisering, justitieassistent, bemiddeling, normen, onpartijdigheid, recidive, re-integratie, transparantie, witte mars…

 

Aan de hand van deze en vele andere begrippen verkent dit boek, dat tot stand kwam in het kader van de Interuniversitaire Attractiepool (IUAP) 'Justice and Populations', de geheimen van justitie en gerecht.

 

Deze thema-woorden vertellen over de grondslagen en principes van het recht, over haar actoren, trajecten en procedures, over welke zaken ze bestraft en over welke middelen ze daarvoor beschikt, over de problemen en hervormingen, over de manier waarop het gerecht zich toont aan de wereld.

 

Dit boek wil het grote publiek kennis laten maken met de resultaten van tien jaar onderzoek over het justitiewezen, in verschillende disciplines zoals de geschiedenis, de criminologie, de sociologie en het recht.

 

In een heldere taal, een duidelijk structuur en in een aangename layout richt dit boek zich tot allen die op zoek zijn naar antwoorden op de vele vragen die onze dagelijkse confrontatie met justitie oproept. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de keuze van de afbeeldingen bij de teksten om de diversiteit te tonen aan actoren en ruimten.

 

Het verhaal van justitie [Aude Hendrick & Aude Musin (dir.)], Snoeck, Gent, 2017, 105 p.
Het boek kost 25 euro en is te verkrijgen in de boekhandel.

 

 

Ga naar de backlist voor een overzicht van alle uitgaven.  

 

14 / 2 / 2017

  Terug