PDF Afdrukken E-mail

Onwillig Brussel

Lieven Saerens

 

Onwillig Brussel


 Vanaf de jaren 1920 settelden duizenden Joden zich in Brussel, op zoek naar een beter bestaan. Onwillig Brussel volgt hun levensverhaal voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Zo ontstaat een even indringend als genuanceerd beeld van een tragische periode in de geschiedenis van onze hoofdstad.

 

Lievens Saerens is expert op het gebied van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk voor een breed publiek beschrijft hij in Onwillig Brussel de Joodse migratie in Brussel in tijden van crisis en oorlog. Het is een bijzonder boek over het verleden met een boodschap voor vandaag.

 

Het boek wordt uitgegeven door het Davidsfonds en ligt vanaf september in de boekhandels. Een Franse uitgave wordt verzorgd door Uitgeverij Mardaga (Rachel, Jacob, Paul et les autres. Une histoire des Juifs à Bruxelles). Ook die ligt in september in de boekenwinkels.

 

Het boek kan besteld worden bij het CEGESOMA (Lut Van Daele of 00 32 2 556 92 07) en kost 17,50 Euro, portkosten niet inbegrepen i.pl.v. 19,95 Euro (winkelprijs).


Onwillig Brussel [Lieven Saerens], Brussel, Davidsfonds/Cegesoma, 2014, 15 x 23 cm, 240 p.

 

Ga naar de backlist voor een overzicht van alle uitgaven.

 

 

  Terug