PDF Afdrukken E-mail

Conferentie met Peter Scholliers

 Voeding en nationalisme aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog

 

Op woensdag 11 december 2013 (14.30u) komt historicus Peter Scholliers (VUB) een lezing geven over een wel heel bijzonder facet van nationalisme aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog: voeding!
Lees meer...

De Vlaamse Beweging in 1913

 Conferentie met Bruno Yammine

Op woensdag 13 november 2013 komt historicus Bruno Yammine een lezing geven over de Vlaamse Beweging aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog.
Lees meer...

Antoine Prost te gast op 23 oktober 2013

 Op woensdag 23 oktober hebben we niemand minder dan Antoine Prost te gast, die met een kritische blik zal vooruitkijken naar de golf van herdenkingsactiviteiten die eraan komt. Lees meer...

Cegesoma Newsletter Nr. 2 is verschenen

Cegesoma Newsletter, in juli van dit jaar gelanceerd, is inmiddels aan zijn tweede editie toe. U kunt hem hier lezen. Ter herinnering: via deze elektronische nieuwsbrief willen we de lezer informeren over actuele ontwikkelingen in de afdelingen Academische activiteiten, Publieksgeschiedenis en Documentatie. Als u onze Newsletter wilt ontvangen, kunt u zich hier aanmelden.

18 fellowships voor Holocaust-onderzoek

  In het kader van het project European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) zijn er 18 fellowships te begeven voor Holocaust-onderzoek in onderzoeksinstituten in Amsterdam, Parijs, München, Jeruzalem of Praag.

De oproep met de voorwaarden en de procedure vindt u op deze adres.

 

Deelnemers gezocht voor een studie over herinneringen aan België

Onderzoekers van de Université catholique de Louvain en van de Université libre de Bruxelles, in samenwerking met Amerikaanse onderzoekers in New York City, gaan na hoe politieke en sociale invloeden mee vorm geven aan de manier waarop Belgen zich het verleden herinneren.
Lees meer...

BTNG: Oproep voor artikelen rond WOI gelanceerd

Het dubbelnummer van het BTNG voor september 2014 zal een themanummer worden, rond sociale conflictlijnen in België tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Geïnteresseerde auteurs kunnen hiervoor een kort artikelvoorstel indienen. U vindt alle informatie in de concepttekst van het themanummer rond WOI.
Voor alle bijkomende informatie over het BTNG: www.journalbelgianhistory.be

Studiedag over Joden en verzet

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de herdenking van de aanval op het 20ste konvooi, organiseren Cegesoma en Kazerne Dossin samen een studiedag rond het thema 'Joden en verzet'.
Deze studiedag richt zich naar een breder publiek en vindt plaats in Kazerne Dossin (Mechelen) op 20 november 2013. Lees meer...

    1   2   3   4   5   6   7   8