PDF Afdrukken E-mail

Mathieu Vanhaelewyn

 Mathieu Vanhaelewyn (1982) studeerde nieuwste geschiedenis aan de Universiteit Gent. Hij schreef zijn thesis over het discours ten aanzien van de uitvoering van de doodstraf tijdens de naoorlogse zuiveringen in België (1944-1950).

Van 2005 tot 2007 was hij als projectmedewerker onderzoek verbonden aan het ADVN Archief-, Documentatie- en Onderzoekscentrum in Antwerpen, waar hij werkte rond de Europese Vrije Alliantie (EVA) en de randgemeenten rond Brussel.

Sinds september 2007 werkt hij aan het SOMA als assistent bij de sector Wetenschappelijke activiteiten.

Heeft het SOMA verlaten op 31 december 2008.

  Lees meer...

Jan Laplasse

 Jan Laplasse studeerde geschiedenis aan de Universiteit Gent en volgde de gespecialiseerde opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer aan de VUB.

Van 2000 tot 2002 was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis te Gent en sedert 2003 doet hij onderzoek over het verzet in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Sinds 2007 coördineert hij het digitaliseringsatelier van het SOMA.

Heeft het SOMA verlaten op 31 december 2008.

  Lees meer...

Studiedag over de juridische aspecten van de digitalisering van historische kranten

De uiteenzettingen gehouden op de studiedag over de juridische aspecten van de digitalisering van historische kranten die het SOMA en de Koninklijke Bibliotheek van België op 14 november 2008 organiseerden zijn beschikbaar. Klik hier om ze te lezen.

Historisch onderzoek en privacywetgeving

Op vrijdag 5 december 2008 organiseren het SOMA en de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer een studiedag over Historisch onderzoek en privacywetgeving. Programma en inschrijvingsmodaliteiten vindt u hier.

Persconferentie ‘Oorlogskinderen’

Op maandag 17 november 2008 om 11 u. organiseert de Vereniging der oorlogskinderen in België in de conferentiezaal van het SOMA een persconferentie om haar activiteiten voor te stellen aan pers en publiek.
Lees meer...

Studiedag over de juridische aspecten van de digitalisering van historische kranten

Op 14 november 2008 organiseren het SOMA en de Koninklijke Bibliotheek van België een studiedag over de juridische aspecten van de digitalisering van historische kranten. Klik hier voor het programma en om in te schrijven.

Foreign Labour in Wartime Germany: The Gender Perspective

Op 16 december 2008 organiseert het SOMA het symposium “Foreign Labour in Wartime Germany: the Gender Perspective”. Met dit symposium wil het SOMA het onderzoek naar de tewerkstelling van vreemde arbeidskrachten in Duitsland tijdens beide wereldoorlogen opentrekken, zowel op chronologisch, thematisch en geografisch vlak. Het symposium vindt plaats in de conferentiezaal van het SOMA te Brussel. Vooraf inschrijven is vereist.
Lees meer...

Dag van de nieuwste geschiedenis

Op 15 maart 2008 organiseert de Belgische Vereniging voor Nieuwste Geschiedenis de 'Dag van de nieuwste geschiedenis'. Thema van de plenaire sessie is de historiografie over Congo. Klik hier voor het programma en de inschrijvingsmodaliteiten.

 

    1   2   3   4   5   6   7   8   9