PDF Afdrukken E-mail

Rijksarchief te Aarlen wint de WOI-archiefwedstrijd

Naar aanleiding van 100 jaar Wapenstilstand selecteerden de verschillende depots van het Rijksarchief, waaronder het CegeSoma,  een WOI-archiefstuk dat voor hen de overgang van oorlog naar vrede symboliseert.

Via een stemformulier op de website van de Rijksarchieven en op het website van de CegeSoma kon je laten weten welk van deze stukken jou het meest intrigeerde.


 Foto’s van de Duitse aftocht en de aankomst van de Amerikanen te Aarlen. Rijksarchief te Aarlen, Nationaal Werk voor Oorlogsinvaliden (N.W.O.I.). Afdeling Aarlen-Virton (foto’s van Jos David, fotograaf te Aarlen). (E/4/025), nr. 5, © Rijksarchief.  #CRLF#
Foto's van de Duitse aftocht en de aankomst van de Amerikanen te Aarlen. Rijksarchief te Aarlen, Nationaal Werk voor Oorlogsinvaliden (N.W.O.I.). Afdeling Aarlen-Virton (foto's van Jos David, fotograaf te Aarlen). (E/4/025), nr. 5, © Rijksarchief.
En dat bleek een collage van foto's uit het Rijksarchief te Aarlen te zijn, waarop de Duitse aftocht en de intrede van de Amerikanen in Aarlen te zien zijn.

Uit de deelnemers die op het winnende stuk stemden, werd één gelukkige geloot, die een publicatie mag kiezen uit de webshop van het Rijksarchief.


Voor meer info over de Groote Oorlog kan je nog tot 6 januari 2019 terecht in het  Museum BELvue voor de tentoonstelling van het CegeSoma 'Brussel, november 1918. Van oorlog naar vrede?' of het archief over WO I raadplegen dat wordt bewaard bij het Rijksarchief.

 

Online vind je meer dan 6000 foto's over de Groote oorlog, en op de Facebookpagina van het Rijksarchief staat een speciaal album naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de wapenstilstand.

 

  Terug