PDF Afdrukken E-mail

Oorlogsburgemeesters tijdens WO II

 Nieuwe publicatie en een internationaal congresIn november 2016 verscheen het nieuwe boek van CegeSoma-medewerker Nico Wouters Mayoral Collaboration under Nazi Occupation in Belgium, the Netherlands and France, 1938-46 bij Palgrave. Het Engelstalige boek is een vergelijking van de rol van burgemeesters onder de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in België, Nederland en Frankrijk (Nord en Pas-de-Calais).


Het boek verfijnt onze kennis over de zogenaamde accommodatie en de politiek van samenwerking met de Duitse bezetter door (lokale) overheden. De universiteiten van Kent en Gent organiseren een booklaunch in Canterbury in juni 2017, samen met CegeSoma en het NIOD. Deze boeklancering vindt plaats tijdens een internationaal congres onder de titel Occupations in the Age of Total War: Micro-Perspectives  and Transnational Research. Pieter Lagrou, Sophie De Schaepdrijver en Martin Conway gaan er met de auteur in debat over zijn boek

 

Wil u meer weten over het boek Mayoral Collaboration under Nazi Occupation in Belgium, the Netherlands and France, 1938-46 ? U vindt de folder van het boek hier.

 

U vindt het programma van de conferentie hier.

 

Voor geactualiseerde informatie over het congres kan u terecht op: https://blogs.kent.ac.uk/munitions-of-the-mind/conference/.

 

Om deel te nemen is vooraf registreren nodig via: https://kenthospitality.kent.ac.uk/Register/Registration/Welcome.aspx?e=178FD42DF40032309E42F4F73168115D.

 

 

14 & 16 / 12 / 2016

  Terug